sobota 23. července 2016

Další skvělá kniha Jojo Moyes - Jeden plus jedna !


Jeden plus jedna


Autor: Jojo Moyes
Název v orig. (angl.): One plus one
Nakladatelství: Ikar

Rok vydání v ČR: 2016
Počet stran: 360


Oficiální anotace:

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…

Můj názor a pocity:

Asi nejsem jediná, kterého Jojo Moyes uchvátila již první knihou, která se v českých knihkupectví ukázala. Píše skvělé příběhy u kterých se člověk musí zamyslet a získala si u mě místo nejoblíbenější spisovatelky. Její knihy Vás musí a prostě budou bavit!♥  Kniha Jeden plus jedna je pro mě něco jako další očista. V této knize najdete opravdovou lásku matky, která se snaží ze všech sil, aby děti byly opravdu šťastné, i přesto, že dcerka je opravdu dobrá v matice a nemůže jí dopřát školu na kterou se dostane levou zadní a syn se ani neusměje. A muže, který udělal tu chybu, že prořekl softwarové 'tajemství' a je obviněn ze zneužití interních informací a hrozí mu vězení. I když jsou jejich životy úplně jiné, ona skoro bez koruny a on milionář, jejich osud je dá dohromady. 

Celý ten příběh je vyprávěn hned několika postavami a to Edem, Jess, Tanzie a Nickym což je pro mě další velké plus. Když se Jess rozhodne obrátit jejich život k lepšímu, a odvézt starou limuzínou dceru na matematickou olympiádu do Irska, kde by mohla vyhrát peníze na školné,tak nastanou ještě větší problémy než měla předtím. Díky bohu ale pan Nicholls jel náhodou kolem a tak trochu jim zachránil krk jako celý tento příběh. Ve slabé chvilce jim nabídne odvoz až do Irska a tím vlastně začíná veškerý příběh na cestách. Během této 3 denní cesty poznáte jak lásku dvou neznámých lidí tak i rodinnou. Vtipné scénky jsou součástí balíčku a opravdu to stojí za to! :)

Jak byste se cítili, kdyby jste jeli s chlápkem, kterému jste ukradli peníze? Jak byste se cítili, kdyby jste vzali jen tak na výlet cizí ženskou s dětmi a strašně chlupatým a smrdutým psem? A co Tanzie nebo Nicky, který je dokonce nevlastním synem Jess? 
Tato knížka ve mě vyvolávala různé pocity a celou dobu jsem se snažila dostat do jejich kůže. Víte, nikdy nevíte, co vás kdy postihne a nevíte jak s vámi život zamete, proto mě tento příběh skutečně nadchnul. 

Tuto knížku doporučuji těm, kteří hledají něco vtipného, romantického a rodinného na čtení. Tato kniha Vám dá naději v něco lepšího a určitě se  k ní budete rádi vracet! 



Ukázka z knihy:

"Už jsi neměla žádné zlé sny o Fisherových?"
"Dnes v noci," líčila Tanzie, "se mi zdálo o zelí, které jezdilo na kolečkových bruslích. Jmenovalo se Kevin."
Máma se na ni dlouze zadívala. "Jasně."
...

Hodnocení:

*****


Děkuji za všechny vaše názory a komentáře.
Vaše Verča♥




Žádné komentáře:

Okomentovat