neděle 1. května 2016

Květen!♥

Ahojte!♥
Zdravím Vás nejenom já, ale i moje milá Terezka!
Rozhodly jsme se totiž, že každý měsíc uděláme aspoň jeden článek společně, a tohle bude takový náš pravidelný, protože jsme myslely (což je docela síla, když blondýna s brunetou přemýšlí), a vymyslely článek, kde Vám doporučíme 6 knih (3 od Terezky a 3 ode mě) na měsíc, které nás něčím zaujaly nebo nám přirostly k srdci,  co byste mohli Vy, jakožto naši milí čtenáři přečíst! :) Je to taková výzva. Tak co, dáme to?



Všichni určitě známe Máj od K.H. Máchy, a známá slůvka jako jsou 'Lásky čas' už určitě nemusíme připomínat! :) Není to jen ale samozřejmě o lásce, ale také o přírodě! Stromy a květiny v nás probouzí radost a sílu probudit v sobě něco nového! Takže květen je pro nás určitě jeden z nejkrásnějších měsíců. Chápeme, že pro alergiky a maturanty nic moc období, ale vždycky hledejte pozitiva. Stačí přidat ještě úsměv a pak jde všechno líp!


No a není nad to si přečíst nějakou fakt pěknou knížku, tak jdeme na to!


1. Myslím, že je správný začít s romantickým příběhem, a moje první doporučení jsou knihy od Kathryn Taylor! Pokud si všímáte, tak je zrovna čtu a knižní komplet Barvy lásky 100% doporučuji, a to nejenom díky názvu knih, který se hodí k měsíci květen, protože všechno je najednou barevnější, ale láska tam opravdu existuje!♥ 

-Veruu




2. Na květen Vám dále doporučuji Dívka, která se dotkla nebe. Pro mě je tato kniha taky výzva a když jsem ji viděla v knihovně, tak jsem musela vytáhnout průkazku! :D Pojďte do toho se mnou. 
-Veruu 


3. Co si musíte přečíst je určitě knížka Volba od Sparkse. Ano, to je moje volba na tenhle měsíc! A Vaše musí být taky, protože jinak se nikdy nerozhodnete. Tahle knížka určitě získá mou recenzi, protože ta kniha mi pomohla nejvíc jak jen mohla, a hlavně v rozhodování. V lásce a celkově v životě je to někdy, jak už to bývá, hodně těžké. 
-Veruu

4. v mém výběru knih na měsíc květen zaujala první místo knížka Všechny malé zázraky. Je to poněkud jiný a zajímavý příběh, rozhodně vás donutí koukat na svět lidí s psychickými problémy úplně jinak, ale zároveň vám ho pomůže pochopit, jelikož autorka Jennifer Nivenová čerpá z vlastních zkušeností. Knížka je krásně zpracovaná a přečtete ji jedním dechem, v mém případě se to neobešlo ani bez pár slz na papíře. 
- Tess


5. jako druhou knihu vám představuji Pearl Harbor, kterou napsal autor Randall Wallace. Jestli jste byli uchváceni stejnojmenným filmem tak jako já a je vám blízká tématika 2. světové války, rozhodně budete nadšení! Kniha je i velmi podobná filmu, ale rozhodně nezklame!
-Tess


6. a jako poslední klenot do tohoto měsíce zařadím knihu, která patří do mých nejoblíbenějších - TO od Stephena Kinga! Je až neskutečné jak si autor dokáže pohrát s časem a propojit minulost s budoucností, ale také s lidskou psychikou. Po prvním přečtení této více než tisíci stránkové knížce jsem si sama ani nedošla na záchod a od té doby nechodím přes kanály...podle mého názoru jedna z knih, která patří mezi mistrovská díla a každý, kdo miluje čtení by si ji měl alespoň jednou přečíst!
- Tess




No a na závěr bychom Vám chtěly poděkovat za Vaší trpělivost, protože toho je opravdu moc (Terez ještě čekají závěrečné zkoušky z autoškoly) a prostě nestíháme přidávat články tak pečlivě a pravidelně, jako na začátku! :/ 
Budeme rády, když nám dáte vědět do komentářů vaše oblíbené knihy, nebo názor na knihy již zmíněné námi, děkujeme!

S malým citátem se tedy loučíme, mějte se krásně a pod tou třešní to moc nepřežeňte, užijte si květen! :)
"Příběhy jsou tak výjimečné, jak výjimeční jsou lidé, kteří je vyprávějí, a nejlepší bývají ty s překvapivým koncem."


Vaše Verča s Terezkou♥

Žádné komentáře:

Okomentovat